Folytatódik a vizsgálat

2022.12.29. 07:53

Újabb fejleményei lehetnek a dollárbaloldal kampányfinanszírozási botrányának

A tavaszi ülésszak idején tovább vizsgálja a baloldal kampányfinanszírozási botrányát a parlament nemzetbiztonsági bizottsága – tudta meg a Magyar Nemzet a Fidesz-frakciótól. A hatóságok addig is végzik az ügy további részleteinek felderítését.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltként beszédet mond az Oroszország ukrajnai inváziója elleni tüntetésen a budapesti orosz nagykövetség előtt 2022. február 24-én

Forrás: AFP

Fotó: Isza Ferenc

A lap emlékeztet: Márki-Zay Péter a Magyar Hang augusztusi, Gulyáságyú című műsorában maga vallotta be, hogy százmilliókat – sőt mint utóbb kiderült: hárommilliárd forintot – kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból. Márki-Zay Péter egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármillió­kat.

Ezután Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szeptemberben a kormánypártok kihelyezett frakcióülése után jelezte: indítványozzák, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét. A kormánypárti politikus később kezdeményezte, hogy az illetékes szolgálatok oldják fel az első vizsgálati jelentés harminc évre szóló titkosítását. Miután ez megtörtént, Kocsis Máté a Facebook-oldalán jelezte: a dollárbaloldal a választások előtt elhallgatta a külföldi pénzt, sőt később még azt is tagadták, hogy külföldi finanszírozókkal lennének kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy az érintettek sokszor ellentmondó állításokat tesznek és összevissza beszélnek. A frakcióvezető hozzátette:

ez csak a feltárómunka eleje.

A teljes cikket IDE KATTINTVA tudja elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában