Csak egy állomás neki a pozíció

2022.12.30. 08:58

Wintermantel Zsolt: meggyőződésem, hogy Karácsony nem szereti Budapestet

Karácsony Gergely életében a főpolgármesterség csak egy állomás, amely arra jó, hogy ki tudja fizetni az embereit, és egyengetni tudja politikai ambícióit – véli a kormánypártok fővárosi frakciójának vezetője.

Karácsony Gergely az ukrajnai orosz agresszió ellen tiltakozó utcai demonstráción a budapesti orosz nagykövetség előtt 2022 februárjában

Forrás: AFP

Fotó: Isza Ferenc

– Egyáltalán nem gondolom, hogy főpolgármester úr elégedett lehet ezzel az évvel – emelte ki a Magyar Nemzet megkeresésére Wintermantel Zsolt, aki felhívta a figyelmet többek között arra is, hogy a főpolgármester idén meglehetősen sok botrányos ügybe belefutott, gondoljunk csak az ál-Klicskóval való beszélgetésére. Volt olyan eset is, hogy külföldi liberális polgármesterekkel együtt szólalt fel a magyar kormány ellen. Ugyanakkor a Városházán nem áll meg újságíróknak, hogy válaszoljon a kérdéseikre, hanem csak a közösségi médiában aktív. A főpolgármester kommunikációjáról Wintermantel Zsolt kifejtette: Karácsony Gergely folyamatos szereptévesztésben van.

Soha nem azt a munkát végzi, amelyre felkérték, hanem ami az ő politikai karrierjének megfelel. Karácsony Gergely öt év alatt Zuglóban, amikor polgármester volt, semmit nem mutatott fel, egy dolgot tartott szem előtt: hogy ő legyen a főpolgármester. Ugyanakkor innentől kezdve a miniszterelnöki ambícióit kezdte építeni, és ezért is helyezett embereket pozícióba, hogy a politikai karrierjét segíthessék

– emelte ki a frakcióvezető. Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely 2021 őszén ugyan visszalépett a miniszterelnök-jelölti versengéstől, de utána sem a főpolgármesterség volt az első a számára, amire a budapestiek felkérték.

A frakcióvezető felhívta a figyelmet: arra még nem volt példa, hogy egy főpolgármester egyetlenegy saját beruházást se tudjon felmutatni, ugyanis a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását is az előző, Tarlós István vezette csapat kezdte el. Mint fogalmazott: meggyőződése, hogy Karácsony Gergely nem szereti Budapestet. Szerinte 

a főpolgármesteri pozíció csak egy állomás Karácsony Gergely életében, ahol ki tudja fizetni a sleppjét, és a saját politikai ambícióit is egyengetni tudja. Úgy véli, sajnos a közösségi médiában könnyű buborékokat létrehozni, ahol ügyesen kommunikál, és sokan elhiszik róla, hogy innovatív és zöld, de ez csak és kizárólag a kommunikáció szintjén van így.

Wintermantel Zsolt szerint hiába hirdetett Karácsony klímavészhelyzetet, semmilyen érdemi intézkedést nem tett sem a környezetvédelem, sem az energiahatékonyság terén.

– Sajnos egyre jobban látszik, hogy ez a hatpárti, szedett-vedett koalíció nem működik. Korábban sosem volt arra példa, hogy a többséget adó koalíció tagjai úgy összevesztek volna, hogy emiatt elmaradjon egy fővárosi közgyűlés – emlékeztet az esetre Wintermantel Zsolt, aki úgy véli: ennek a politikai torzszülöttnek a foglya Karácsony Gergely, aki a saját akaratát nem tudja véghezvinni.

A Magyar Nemzet cikkét teljes terjedelemben IDE KATTINTVA tudja elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában