Luxus a köbön

2023.01.30. 10:33

A korrupcióval gyanúsított Eva Kaili úgy élt, mint egy filmcsillag

Karibi nyaralás, fényűző partik Athén klubjaiban szupermodellek társaságában, luxusingatlanok: Eva Kaili a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője úgy élt, mint egy filmsztár. Kaili nemcsak a társasági életben szerette a fényűzést, hanem a magánéletében is: otthon luxuskörülmények között él – olvasható a V4NA cikkében.

Eva Kaili

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Dzsalal Morsidi

Luxuséletet élt Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője, az Európai Parlament volt szocialista alelnöke  – írja a V4NA a Financial Times cikkére hivatkozva.

A lap arról ír, hogy

Eva Kaili fényűző éjszakai klubokban szórakozott Athénban szupermodellek, köztük Naomi Campbell társaságában, az Égei-tengeren hajókázott és napozott, és egy iparmágnás karibi rezidenciáján vakációzott.

Mint fogalmaznak:

Eva Kaili a letartóztatása előtt úgy élt, mint egy filmsztár.

Az Európai Parlament egykori alelnöke azonban a fényűzés és a luxus évei után most egy brüsszeli börtönben ül, és mindössze kétszer látta a lányát.

Ahogy arról korábban a V4NA beszámolt, Eva Kaili nemcsak a társasági életben szerette a fényűzést, a többi brüsszelitához hasonlóan ugyanis a korrupcióval gyanúsított politikus is szeret luxuskörülmények között élni.

Kaili Görögországban, az Athén melletti Psychikóban vásárolt 2019-ben egy 169 négyzetméteres luxuslakást 260 ezer euróért, erről az Alpha című lap írt. Az ingatlannal kapcsolatban Paris Rigopoulos ingatlantanácsadó elmondta, hogy az objektív értékét 659 ezer euróra becsülik, míg a piaci értéke 850 és 900 ezer euró között van.

Amint arról Rena Kouvelioti, az Alpha újságírója beszámolt,

a képviselő lakása a harmadik és negyedik emeleten található, és négyzetméterenkénti értékét 4 ezer euróra becsülik. A lakás negyedik emelete sajtóértesülések szerint irodaként szolgál, és belső lépcsőházzal kapcsolódik az alatta lévő szinthez.

Nyilatkozatai szerint Eva Kaili a szóban forgó ingatlant egy másik, Anixi településen lévő lakás eladása után vásárolta meg. Az eladott lakást, egy 250 négyzetméteres ingatlant sajtóértesülések szerint 2009-ben vásárolta meg 291 ezer euróért. Kilenc évvel később pedig 340 ezer euróért adta el a házat. Ugyanakkor az adóhivatal csak 214 ezer euróra értékelte az ingatlant.

A jelentős, több mint 100 ezer eurós különbség kérdéseket vethet fel a korrupciós ügy fényében.

Kaili egyébként még másik három ingatlant is megvásárolt. Az egyik Kolonakiban, a Skoufa utcában található, 44 négyzetméteres lakás, amit 2005-ben 66 ezer euróért vásárolt meg, itt volt a november 30-án alapított cégének székhelye. A lakás értékét jelenleg 52 215 euróra becsülik. Kaili további, egy 120 négyzetméteres házat birtokol Thesszalonikiben, amelyet 1997-ben vásárolt. Emellett egy 53 négyzetméteres lakása is van Belgiumban, amit 2015-ben vásárolt 175 ezer euróért.

A korrupciós botrányra visszatérve: a másik fő gyanúsított, Pier Antonio Panzeri belső embereként emlegeti a Financial Times Eva Kailit, aki az EP-ben próbálta Katar érdekeit képviselni. A katari tisztségviselőkkel folytatott brüsszeli találkozók, az arab országban tett látogatások és a Katarral kapcsolatos negatív szavazások szabotálására tett erőfeszítései ezt a célt szolgálhatták.

Egyes képviselők szerint azonban ennek nem volt valódi hatása.

„Az a benyomásom, hogy a [Panzeri] csapat megpróbálta megmutatni a katariaknak, hogy keményen dolgoznak az érdekükben, ezért csinálták ezeket a jeleneteket” – mondta Brando Benifei, az olasz Demokrata Párt (PD) szocialista küldöttségének vezetője, hozzátéve, hogy szerinte „nem értek el valódi eredményeket”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában