Gazdasági károkat okoz

2023.01.04. 12:58

Deutsch Tamás: az önsorsrontó brüsszeli szankciós politikát meg kell változtatni

A brüsszeli szankciós politika elhibázott, önsorsrontó, ezért azt meg kell változtatni, a szankciókat el kell törölni, a brüsszeli korrupciós gépezetet pedig fel kell számolni – jelentette ki Deutsch Tamást, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselőcsoportjának vezetője szerdán.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Deutsch Tamás hangsúlyozta: az Európai Parlamentben továbbra is az elhibázott, önsorsrontó brüsszeli szankciós politika megváltoztatásáért fog kiállni a képviselőcsoport.

Deutsch Tamást felhívta a figyelmet: azok az Európán kívüli hatalmi szereplők, melyek a brüsszeli szankciós politika támogatói, a szankciók miatt az EU nemzetgazdaságait sújtó kibontakozó gazdasági válságokat, az elszálló energiaárakat és az egekbe szökött inflációt csupán járulékos veszteségnek tartják. Kijelentette: itt az ideje, hogy Európa végre a saját érdekeit képviselje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, a szankciós politika elhibázott. Nagyobb gazdasági károkat okoz az európai nemzetgazdaságoknak, mint a szankciók célzottjának.

„Legfontosabb feladatunk, hogy az Európai Parlamentben ahhoz a józan kisebbséghez tartozva hallassuk a hangunkat, amelyik amellett áll ki, hogy a szankcióknak véget kell vetni”

– fogalmazott.

Deutsch Tamás kiemelte: Magyarország kormánya teljesítette a vállalását, eredményes tárgyalássorozat végén létrejött a megállapodás Brüsszellel, ezzel elhárultak az uniós forrásokhoz való hozzáférés útjából a jogi és politikai akadályok. 2023-ban Magyarország rendelkezésére állnak az uniós források, a mezőgazdaság továbbá eddig nem látott nagyságrendű támogatásokra számíthat – mondta.

A delegációvezető felhívta a figyelmet: továbbra is várható, hogy Brüsszelből újabb akadályokat akarnak gördíteni az uniós források tényleges felhasználásának útjába. A lényeg azonban, hogy Magyarország minden vállalását teljesítette, az uniós források rendelkezésére állnak, a fejlesztési pályázatokat kiírhatják – húzta alá.

A fideszes EP-képviselő a brüsszeli korrupciós ügy kapcsán hangsúlyozta: a brüsszeli korrupciós gépezetet fel kell számolni. Megjegyezte, az összes eddig gyanúba keveredett EP-képviselő a szocialista frakcióhoz tartozik, „Dobrevék és Ujhelyi, a dollárbaloldal frakciótársai”. Szavai szerint „ez csak a jéghegy csúcsa”, a brüsszeli források további EP-képviselők érintettségéről beszélnek.

„Kizárt, hogy brüsszeli bürokrácia és a brüsszelita politikusok ezt a számukra hatalmi-politikai szempontból hasznos rendszert megváltoztassák. Ezen a rendszeren csak mi, európai választópolgárok tudunk 2024-ben változtatni”

– fogalmazott a delegációvezető, majd hozzátette:

derűlátásra ad okot, hogy a lelepleződés egy nagy európai fordulathoz vezethet 2024-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában