Ideológiai csaták

2023.01.05. 09:19

Elegük van a jászberényieknek a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőjéből

A közelgő jászberényi választások apropóján Márki-Zay Péter kedden ismét adománygyűjtésbe kezdett közösségi oldalán.

Márki-Zay Péter beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

„A helyi politikába Márki-Zay Péternek semmiféle beleszólása nem szabad, hogy legyen. Miért nem foglalkozik a hódmezővásárhelyi polgárok életével? Úgy gondolom, hogy egyébként is káros, ha az országos politika ilyen mértékben belefolyik a helyi ügyekbe. Minket az érdekel, hogy itt, helyben jól működjenek a dolgok. Az utolsó választások óta ez sajnos nem igazán mondható el” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a közelgő időközi önkormányzati választásokkal kapcsolatban a jászberényi városháza tőszomszédságában található Szentháromság gyógyszertárból éppen távozó asszony.

Mint ismert, a közelgő jászberényi választások apropóján Márki-Zay Péter kedden ismét adománygyűjtésbe kezdett közösségi oldalán. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője úgy fogalmazott: „A jászberényi választás Dávid harca Góliáttal szemben.” 

Márki-Zay azt kéri a híveitől, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjeit segítsék akár aktivistamunkával, akár anyagi támogatással. A posztban az MMM bankszámlaszámát adta meg, ahová lehet utalni a pénzeket. 

Mint ismert, Jászberényben azért kell a polgároknak most az urnák elé járulniuk, mert október 17-én Gedei József DK-s exalpolgármester indítványára a képviselő-testület feloszlatta magát. A településen két cikluson keresztül − 2010 és 2019 között − Szabó Tamás fideszes politikus ült a polgármesteri székben. A 2019-es helyhatósági választás után Budai Lóránt jobbikos politikus ugyan átvette Szabó helyét, de a 15 fős testületben az akkor még együtt mozgó ellenzéknek nem lett többsége, hét-hét fős patthelyzet alakult ki. 

A helyi választási bizottság négy polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a választásra Jászberényben. Besenyi Orsolya függetlenként a Fidesz–KDNP támogatásával, Budai Lóránt a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben, László Péter a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként és Nagy Tímea függetlenként indulhat a voksokért január 15-én.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában