Terrorizmus

2023.01.08. 11:34

Iszlamista merényletre készülő iráni férfit fogtak el Németországban

A 32 éves férfi lakásában a tervezett támadáshoz ciánt és a biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyagának számító ricint találtak a rendőrök.

A terrorellenes nyomozók letartóztattak egy 32 éves férfit a Ruhr-vidék északi részén fekvő Castrop-Rauxelben 2023. január 8-án, aki a gyanú szerint iszlamista támadásra készült

Forrás: DPA/Picture-Alliance/AFP

Fotó: WTVnews

Terrorellenes nyomozók őrizetbe vettek Németországban egy iráni férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy iszlamista indíttatású terrorcselekmény elkövetésére készült - közölte a düsseldorfi ügyészség és a recklinghauseni és münsteri rendőrség vasárnap kora reggel.

A 32 éves férfit Castrop-Rauxel városban, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fogták el a lakásán szombat este. A tervezett támadáshoz ciánt és a biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyagának számító ricint akart felhasználni.

Az állambiztonságot veszélyeztető súlyos merényletre készülő férfi lakásában találták meg a nyomozók a mérgező anyagokat és más bizonyítékokat - állt a hatóságok közleményében.

Major police operation in Castrop-Rauxel
A házkutatás során talált anyagokat védőfelszerelésbe öltözve hozták ki a lakásból és szállították el
Fotós: Christoph Reichwein / Forrás: DPA/Picture-Alliance/AFP

A házkutatás helyszínét nagy területen lezárták, és a rendőrök, tűzoltók, mentősök nagy erőkkel vonultak fel, sokan védőfelszerelést viseltek.

Az iráni állampolgárságú férfin kívül még egy személyt előállítottak az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában