Közlekedési káosz

2023.01.10. 13:30

Rossz ötlet az autósok szüntelen akadályozása

Újévi kívánságnak is felfogható a Fidesz budapesti szervezetének közösségi oldalán közzétett bejegyzése, amelyben arra is emlékeztetnek, hogy a baloldali városvezetés 2022-ben az autósok folyamatos ellehetetlenítésén fáradozott.

Biciklisávok a fővárosban

Forrás: Ripost

Fotó: Markovics Gábor

Mint írták: nem elég, hogy tavaly a rosszul ütemezett beruházások és a meggondolatlan forgalmirend-változtatások miatt kialakult fővárosi dugókban araszoltak a budapestiek, amely rengeteg időt vett el tőlük, de a „zöld” városvezetés nem gondolt az ezzel járó környezetterhelésre sem.

„Idén azt kérjük, tervezze meg jobban a baloldali főpolgármester a város közlekedését, hogy legalább a bénázásaiknak ne igyuk meg a levét. Nem jó út az autósok folyamatos ellehetetlenítése és az alternatívák nélküli változtatgatások”

 – hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt fővárosi szervezete bejegyzésében, amelyet a Magyar Nemzet szúrt ki

Hangsúlyozták: 

Nem attól lesz valaki zöld, hogy fákhoz láncolja magát, hanem ha minimálisra csökkenti az autók károsanyag-kibocsátását, és ha megoldja, hogy békében éljenek egymás mellett az autósok, tömegközlekedők, kerékpárosok.

Az autósok kiszorítását egyébként két évvel ezelőtt kezdte meg Karácsony Gergely főpolgármester. Mint ismert, a Nagykörúton egyeztetés nélkül balesetveszélyes, ritkán kihasznált kerékpársávokat festettek fel, ami a pesti alsó rakpart lezárásával, valamint a Lánchíd és a Blaha Lujza tér elhúzódó felújításával együtt jelentősen megnehezítette a fővárosban a közlekedést.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában