Kábítószer-kereskedelem

2023.02.18. 09:00

Finnországi hálózatot épített ki egy migránsbanda

A svédországi Södertalje városában működő migránscsapat finn ágát számolták fel a hatóságok, miután a horda a szomszédos országban próbált droghálózatot kiépíteni, elsősorban kokainra és amfetaminra fókuszálva. A kábítószer-kereskedelem mellett fegyveres bűncselekményeket is elkövettek.

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Nicolas Economou

A szervezet szigorúan hierarchikus volt, a svédországi banda vezetői küldték a parancsokat a finn kirendeltségnek. A rendőrség szerint a szervezet finn részlege ötmillió svéd koronának megfelelő értékű kábítószert kezelt – adta hírül a V4NA.

A közelmúltban bukkantak a nyomukra, amikor Helsinki belvárosában több bérlakásban tartott rendőrségi razzia során nagy mennyiségű kokaint, amfetamint, illetve jó néhány fegyvert foglaltak le. Több embert letartóztattak.

Toni Uusikivi főfelügyelő, aki a helsinki rendőrségnél a nyomozást vezeti, a HBL című finn lapnak adott interjúban elmondta, hogy szerinte a banda további finnországi terjeszkedését ezzel sikerült megakadályozni.

A főfelügyelő szerint a svéd migráns bűnbanda nagymértékben támaszkodott az erőszakra és a fenyegetésre, hogy a szervezetben lejjebb elhelyezkedők engedelmeskedjenek a parancsoknak. Ha valaki rosszul viselkedett, a kamera előtt megverték, és a videókat figyelmeztetésként elküldték másoknak. A 14 gyanúsított közül a két vezető Svédországból származik, míg a többiek finn állampolgárok.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában