PEGA

2023.02.23. 07:11

Nemzetbiztonsági ügyekben nincs hatásköre az EP-nek

A héten hazánkban járt az Európai Parlament Pegasus-vizsgálóbizottsága (PEGA). Ennek kapcsán Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, az Európai Parlament politikai alapon szerveződő és működő intézmény, így a különböző vizsgálóbizottságok is politikai céllal alakulnak meg.

Az EU-delegáció vezetője, a holland Jeroen Lenaers és Sophia in't Veld delegáció- és európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatón vesz részt 2023. február 21-én Budapesten

Forrás: AFP

Fotó: Kisbenedek Attila

– Foglyul ejtette az Európai Unió intézményeit a progresszív célokat megfogalmazó baloldal, és mivel azok rendre túllépik a hatáskörüket, így egy olyan ideológiai alapon történő birodalmi logikát látunk, ami az Európai Egyesült Államok víziója felé vezet – fogalmazott a lap megkeresésére Nagy Ervin, miután a hét elején hazánkban járt az Európai Parlament Pegasus-vizsgálóbizottsága (PEGA). A XXI. Század Intézet elemzője jelezte, hogy nemzetbiztonsági ügyekben nincs hatásköre az EP-nek, de ez eddig sem volt akadálya annak, hogy politikai úton mégis megpróbáljanak beavatkozni. 

Magyarországon ráadásul az ellenzék padlón van, így a pártok helyét részben a média, részben pedig a külföldi nyomásgyakorlás vette át. Számos jel pedig azt mutatja, hogy 2023-ban erősödni fog az indirekt beavatkozási kísérlet. Ennek idei nyitánya az EP vizsgálóbizottságának megjelenése 

– tette hozzá. Mint Nagy Ervin kiemelte, az Európai Parlament politikai alapon szerveződő és működő intézmény, így a különböző vizsgálóbizottságok is politikai céllal alakulnak meg.

– A trükk az, hogy az úgynevezett Pegasus-ügyben vizsgálódó testületet, amit szintén politikai elfogultsággal dolgozó képviselők alkotnak, valamiféle objektív döntőbíróként mutatja be az európai fősodratú sajtó és persze a hazai dollármédia. Tehát amikor majd olvasni fogjuk a jelentésüket, akkor látnunk kell a szöveg mögötti, részrehajló politikus személyét is – jegyezte meg a XXI. Század Intézet elemzője azzal kapcsolatban, hogy 

a bizottság tagja két baloldali EP-képviselő, Gwendoline Delbos-Corfield és Sophie in ’t Veld is, akik korábban többször is támadták hazánkat. 

– Ráadásul a konkrét képviselők esetében nyugodtan kijelenthetjük, hogy a bizottság munkájába előre kódolva van a brüsszeli elit birodalmi gőgje és ezzel együtt a magyarellenesség is. Ne is számítsunk tényszerű jelentésre! – szögezte le a szakértő. Továbbá emlékeztetett, hogy korábban a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője, Eva Kaili is támogatta a két említett EP-képviselő munkáját.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában