Migráció

2023.02.10. 18:48

Orbán Viktor: a határok védelmén múlik Európa jövője (videó)

A migrációs nyomás tovább nő, a kérdés most már csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik-e hogy azonnal cselekedni kell - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az uniós kormányfők üléséről számolt be videoüzenetében Orbán Viktor. A miniszterelnök kifejtette: ma hajnali háromkor ért véget az európai miniszterelnökök tanácskozása. Azért tartott ilyen sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk - tette hozzá. 

A kormányfő elmondta: 

a nyomás nő, lassan elviselhetetlenné válik, immár a nyugati országok számára is. Nem lehet tovább elodázni, szembe kellett nézni a helyzettel, és világosan ki kellett mondani, hogy Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell. 

Ebben a tagállamok egyet is értettek a miniszterelnök szerint, aki hozzátette: a kérdés most már csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik-e hogy azonnal cselekedni kell. Például 

a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni, illetve támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek és megerősítsék határvédelmüket.  Ezen múlik Európa jövője

  - jelentette ki Orbán Viktor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában