Brüsszeli csúcs

2023.02.09. 17:06

Orbán Viktor: életet menteni csak békével és tűzszünettel lehet (videó)

Mi, magyarok továbbra is a béke pártján állunk! – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Itt vagyunk Brüsszelben. A rendkívüli uniós csúcson meghallgattuk Ukrajna elnökét. Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségét nyújtottuk az elmúlt évben Ukrajnának. Több mint egymillió menekültet engedtünk át a határainkon, akik Ukrajnából érkeztek. Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik, nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér. Miután elhúzódik, mi magyarok továbbra is segíteni fogjuk humanitárius eszközökkel az ukránokat, de fegyvereket továbbra sem szállítunk. A magyar érdek továbbra is a minél gyorsabb tűzszünet, béketárgyalások és egy tartós békét eredményező rendezés. Életet menteni csak békével és tűzszünettel lehet. Mi, magyarok továbbra is a béke pártján állunk!

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött csütörtök esti videójában.

Orbán Viktor tárgyalt az ukrán elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

ORBÁN Viktor; GOLOB, Robert; PLENKOVIC, Andrej; ZELENSZKIJ, Volodimir; NEHAMMER, Karl
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) Kiriákosz Micotákisz görög, Andrej Plenkovic horvát (b), Robert Golob szlovén miniszterelnök (b4), Karl Nehammer osztrák kancellár (b3), valamint Rumen Radev bolgár és Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő társaságában külön találkozón tárgyal Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel (j2) Brüsszelben, a kétnapos EU-csúcs helyszínén 2023. február 9-én
Fotós: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

Orbán Viktor korábban közösségi oldalán arról írt:

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára.

Hozzátette:

támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében, Magyarország a béketáborhoz tartozik.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában