Antifa

2023.02.16. 10:43

Több ellenzéki politikus is közel került a szélsőbalos mozgalomhoz

Magyarországon az Antifa már öt éve, a munka törvénykönyvének módosítása ellen szervezett tüntetéseken is megjelent, melyeken a még parlamenten kívüli Momentum több vezető politikusa, például Fekete-Győr András is részt vett.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a párt Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fővárosi Hősök terén 2017. május 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

Már 2018-ban megjelentek Magyarországon a nyugat-európai szélsőbalos mozgalmárok. Akkoriban a honi baloldali pártok az általuk rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás ellen tiltakoztak. A sorozatos tüntetéseket már akkor is segítették Soros György által pénzelt csoportok, és az Antifa zászlajai is fellelhetőek voltak a tüntetők között. 

Fekete-Győr András például egy ilyen vörös zászló alól dobott füstgránátot a rendőrökre. 

Az utcára vitt tömegben a tüntetők között a szélsőbaloldali Antifa-mozgalom tagjai, magukat anarchistának kikiáltó demonstrálók, vörös csillagos pulóvert viselő kommunisták is voltak. Ráadásul az is kiderült, hogy a demonstrálók között számos külföldi személy is jelen volt – írta akkor a Magyar Nemzet az ügyészség által nyilvánosságra hozott felvételek alapján, melyek a Fekete-Győr András ellen emelt vádak alapját is jelentették. 

Az akkori eseményekről készült képeken Fekete-Győr András mellett megtalálható az akkor még parlamenten kívüli párt több képviselője is, Donáth Anna EP-képviselő és Bedő Dávid parlamenti képviselő is. 

Két német állampolgár ellen elfogatóparancsot adtak ki a budapesti utcai támadások ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu-n.

Azt írták, a fővárosban a február 11-ét megelőző napokban elkövetett támadások kapcsán újabb két feltételezett elkövetőt azonosított a BRFK-nak a bűncselekmény-sorozat felderítésére létrehozott nyomozócsoportja.

Egy német állampolgárságú 20 éves férfi és egy 22 éves nő ellen a budapesti nyomozók közösség tagja elleni erőszak miatt adtak ki körözést és kezdeményezték európai elfogatóparancs kibocsátását.

Emlékeztettek: a magyar rendőrök már az első bűncselekményt követő 48 órán belül elfogtak és őrizetbe vettek három külföldi és egy magyar gyanúsítottat.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság üzenete egyértelmű: nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást” – olvasható a police.hu-n.

A Magyar Nemzet teljes cikkét itt olvashatja el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában