Járvány

2023.03.01. 09:01

6,422 millió a beoltottak, 957 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 6 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 904 fő, közülük 6 209 234-en a második, 3 904 944-en a harmadik, 424 357-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Illusztráció/Beoltanak egy nőt az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal - negyedik, megerősítő oltásként – a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. október 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: 

az előző héten 957 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 195 926-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A múlt héten meghalt 6, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 751-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 143 184, az aktív fertőzöttek száma pedig 3991-re csökkent.   

Tudatták azt is, hogy jelenleg 361 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.   

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.   

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – írták.

Enyhén emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján azt írta, országos átlagot tekintve a 8. héten ismét emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.   

A vizsgált városok többségénél stagnálás tapasztalható, emelkedés Budapest három szennyvíztisztítójának ellátási területén, valamint Nyíregyházán, Salgótarjánban, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen mérhető – írták.   

Hozzátették: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Egerben és Szekszárdon a mérsékelt, míg a többi helyszínen az emelkedett tartományba sorolható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában