Büszkeségünk

2023.03.16. 11:50

Az Országház lett a világ legjobb turisztikai látványossága

A turisztikai blog szerint az Országház lett a világ legjobb turisztikai látványossága és hazánk a közbiztonság tekintetében is kiemelkedett a vizsgált helyszínek közül.

Felvonják a nemzeti lobogót az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 175. évfordulóján az Országház előtti Kossuth téren 2023. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A Stasher turisztikai blog elemzői 99 turisztikai látványosságot rangsoroltak, hogy megtudják, mit érdemes meglátogatni és mit nem. Összegyűjtötték a rendelkezésre álló legfrissebb városi és országos adatokat, köztük a Google-értékeléseket, a TikTok-népszerűségüket, valamint számításba vették a szállások minőségét és a legközelebbi nemzetközi repülőtér távolságát, továbbá a fogadó ország közbiztonságát is – adta hírül a Mandiner.

A fentieket figyelembe véve

a magyar Parlament lett a világ legjobb turisztikai látványossága, a felállított 10-es skálán 7,34 pontot ért el.

 Az Országház kiemelkedő, 4,8-as Google-értékeléssel büszkélkedhet. 

Esti kivilágításban a Parlament műemlék épülete a Duna-parton. Az épület Steindl Imre tervei alapján épült 1885 és 1904 között a historizáló eklektika jegyében. Alaprajza és tömeghatása barokk, részleteiben pedig neogótikus stílusú. A magyar főváros világszerte egyik legismertebb épülete 1987 óta az UNESCO Épített Világörökség listáján is szerepel MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A budapesti szállások minősége is kiemelkedő, hiszen a Booking.com-on átlagosan 8,6-os értékelést értek el.

Magyarország a biztonság terén is jó, 1,4/5-ös értékkel büszkélkedhet, és minél alacsonyabb az érték, annál biztonságosabb egy helyszín.

A legjobb helyszínek közé még olyan látványosságok kerültek be, mint a párizsi Disneyland, illetve az izlandi geotermikus Kék Lagúna. A legrosszabbnak közé pedig olyan helyek kerültek be, mint a Los Angeles-i Hollywood Walk of Fame, a floridai Tampa Bayben található Busch Gardens – írja a Mandiner. 

A teljes cikket ITT lehet elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában