Nemzeti ünnep

2023.03.07. 16:52

Kiskőrösön mond beszédet Orbán Viktor március 15-én (videó)

„Ünnepeljünk együtt március 15-én Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál” – írta a kormányfő a közösségi oldalán.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kossuth téren rendezett állami díszünnepségen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nemzeti ünnep délutánján Orbán Viktor miniszterelnök Petőfi Sándor szülővárosában, Kiskőrösön mond ünnepi beszédet

– jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalán kedden.

Kovács Zoltán elmondta: egy héttel a nemzeti ünnep, március 15. előtt összeült az operatív törzs, hogy gondoskodjon a rendezvények zavartalan lebonyolításáról. Megállapították, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban folyó munka nyomán nem maradt akadálya a rendezvények békés és biztonságos lebonyolításának.

Március 15. idén szerdára esik, ehhez mérten igyekeztek összeállítani a programokat. Már március 14-én átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, az ünnep napján pedig a szokásoknak megfelelően reggel zászlófelvonással díszelegnek a nemzeti ünnep előtt. Ezt követően huszármenet vonul a Múzeumkerthez, ahol 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a budapesti helyszínek díszünnepségei zajlanak, beszédet mond Csák János kulturális és innovációs miniszter.

Egész nap folynak majd a családi programok a Múzeumkertben, lesz nyitott Parlament és a budai Várban is várják az érdeklődőket, ahol megtekinthetik a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat képeit.

A megemlékezések és az ünnepi programsorozat Kiskőrösön is folytatódik. Petőfi Sándor, nagy nemzeti költőnk születésének 200. évfordulóján a városban ünnepségek lesznek, amelyhez csatlakozik Orbán Viktor miniszterelnök is, aki 15 órától mond ünnepi beszédet Petőfi Sándor szülőházánál – mondta Kovács Zoltán.

Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán azt írta:

Talpra magyar! Ünnepeljünk együtt március 15-én Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál!

A programsorozat részleteiről a kormany.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában