Bűnügy

2023.03.24. 10:10

„Mocskos állatok!” – kiabálta a rendőröknek az erőszakos önkormányzati képviselő (videó)

Közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emeltek Szabó Bálint (független), letartóztatásban lévő szegedi önkormányzati képviselő ellen – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

Szabó Bálint botránypolitikus

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A közlemény szerint 

Szabó Bálint 2022. szeptember 21-én délután Budapesten a személygépkocsijával – több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve – akadályozta egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve.   

 

A politikus ugyanezen a napon este társaival megjelent a budai Várban, hogy részt vegyen az általa korábban bejelentett demonstráción. A helyszínt és a rendezvényt biztosító rendőrök intézkedni kezdtek, mert két gépkocsivezető között szóváltás alakult ki az önkormányzati képviselő számára lefoglalni kívánt parkolóhely miatt – írta a főügyészség. 

Hozzátették, a jogszerű rendőri intézkedés miatt Szabó Bálint kiabálni kezdett, azt mondta, nem fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást. 

A politikus több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést. Ezután az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva – a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készítve – üvöltve „mocskos állatok”-nak, „mocskos rendőrök”-nek nevezte őket. 

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy – a büntetlen, de jelenleg több büntetőeljárás hatálya alatt álló – önkormányzati képviselőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság halmazati büntetésül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában