Párbeszéd

2023.04.02. 21:30

A kormány köszönti az autizmussal élőket

Az Autisták Országos Szövetsége több mint három évtizede dolgozik azon, hogy biztonságos jövőképet nyújtson az autizmussal érintett embereknek és családjaiknak.

Az autizmus világnapja alkalmából kék fénnyel megvilágított Gellért-hegyi Szabadság-szobor 2022. április 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A magyar kormány folyamatosan párbeszédet folytat az autizmussal élőket képviselő szervezetekkel - emelte ki Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap, az autizmus világnapján.

Azt írta, ezen a területen különösen érvényesül a "Semmit rólunk, nélkülünk!" elve.

Nyitrai Zsolt közölte, hogy az autizmus ügye Magyarországon több mint 100 ezer embert érint, a nemzetközi előfordulási gyakorisági adatok szerint ma már minden 68. gyermek autista.

Kiemelte: vasárnap van az autizmus világnapja, amely a felismerés, a megértés és az elfogadás fontosságára irányítja a figyelmet.

Nyitrai Zsolt a bejegyzése mellett egy videót is megosztott. A kormány megbízásából készült felvételen elhangzik, hogy az autizmussal élők sokszínűek, akik más utakon, gondolkodásmóddal ismerik meg a világot. Az Autisták Országos Szövetsége több mint három évtizede dolgozik azon, hogy biztonságos jövőképet nyújtson az autizmussal érintett embereknek és családjaiknak. A kormány köszönti az autizmussal élőket és köszöni a szövetség lelkiismeretes munkáját - hangzik el a videóban.

Az autizmus világnapjáról Szijjártó Péter is megemlékezett közösségi oldalán: 

Ezen a napon különösen fontos, hogy felhívjuk a figyelmet az autisták elfogadásának, megértésének és segítésének jelentőségére. 

 

Címkék#autizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában