Speedmarathon

2023.04.03. 21:40

A rendőrség várja a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 21-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon hétfőn.

Autósok sebességét mérik rendőrök a Speedmarathon elnevezésű 24 órás közlekedésbiztonsági ellenőrzési akció során Pécsen 2019. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Azt írták: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) egész Európát érintő a kezdeményezéséhez csatlakozva április 21-én 24 órás sebességellenőrzést - úgynevezett Speedmarathont - végeznek. Hozzátették: az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én 6 órától április 22-én 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Közölték azt is, az eddigi akciókhoz hasonlóan 

a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásához idén is a lakosság segítségét kéri.

 Valamennyi főkapitányságon külön e-mail címen várják a javaslatokat április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig. A fővárosban a [email protected] címre, vidéken az adott vármegye nevét, illetve nevének első tagját tartalmazó - például Győr-Moson-Sopronban a [email protected] - címre lehet írni.

Az ORFK közölte azt is, a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában