Kiválasztva?

2023.04.01. 12:08

Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-jelöltje? (videó)

A sajtóhíreket, miszerint a Demokratikus Koalíció a jelenlegi főpolgármester-helyettesét, Bősz Anettet indítja a jövő évi önkormányzati választáson Karácsony Gergely ellenében, a politikus nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), mellette felesége, Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetője (b), jobbról Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese a Demokratikus Koalíció XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én

Fotó: Máthé Zoltán

Bár Kálmán Olga, a DK árnyékszóvivője március 28-án még azt válaszolta a Mediaworks kérdésre, hogy a párt  „még nem foglalkozott a 2024-es önkormányzati választások személyi kérdéseivel” , erre másnap a főnöke, Gyurcsány Ferenc cáfolt rá azzal, hogy Szegeden bejelentette, hogy Botka Lászlót fogják támogatni az önkormányzati választáson – írja a Magyar Nemzet.

A sajtóhírt, hogy Budapesten Karácsony Gergely ellenében Bősz Anettet indítják az érintett nem erősítette meg, de nem is cáfolta. 

Jelen pillanatban nekem nincsen arra mandátumom, hogy a DK stratégiai lépéseiről bármit mondjak

– válaszolta Bősz.  

A hír meglepte Tordai Bencét, a Momentum bukott elnöke, Fekete-Győr András pedig azt válaszolta a riporternek, hogy véleménye szerint bárki alkalmas lenne főpolgármesternek, de azt is hozzátette, hogy a pártjában sem egyértelmű az, hogy támogatják Karácsony újraindítását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában