Önleleplezés

2023.04.04. 14:10

Deutsch: Gyurcsány beismerése is igazolja, politikai okokból tartják vissza az uniós forrásokat

Gyurcsány Ferenc nyilvánosan is beismerte az elmúlt héten egy rádióinterjúban, hogy az Európai Bizottsággal együtt a teljes magyar dollárbaloldal hosszú éveken keresztül nyilvánvalóan hazudott abban a kérdésben, hogy Magyarországgal kapcsolatban az európai uniós intézményeknek bármiféle jogi problémái lennének - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, aki szerint valójában politikai okokból támadják Magyarországot.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A kormánypárti politikus kedden a jászberényi Déryné Rendezvényházban a helyi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium Európa Napján tartott előadása utáni sajtótájékoztatón a rádióinterjúban elhangzottakra reagálva azt mondta: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke nyilvánosan beismerte, hogy hazugság az az állítás a részükről és az Európai Bizottság részéről is, hogy az Európai Uniónak jogi problémái lennének Magyarországgal kapcsolatban, illetve hogy jogi problémák miatt tartanák vissza a Magyarországnak jogszerűen járó európai uniós fejlesztési forrásokat évek óta.

A valóság ezzel szemben az a "gyurcsányi beismerés", hogy az Európai Bizottsággal közösen, a magyar dollárbaloldal politikai okokból támadja Magyarországot - szögezte le.

Hozzátette: a magyar dollárbaloldal európai parlamenti képviselői és a magyar közéletben szerepet vállaló képviselői nyilvánvalóan politikai, hatalmi céloktól vezetve "áskálódnak a saját hazájuk ellen".

A politikus idézte Gyurcsány Ferencet, aki a beismerést jelentő rádióinterjújában kifejtette: "valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, mármint Magyarország, ha fölszámoljátok a NER-t". Deutsch Tamás hozzátette: "csak mindez, ez a politikai követelés, bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe".

Deutsch Tamás elmondta: Gyurcsány nyilvános beismerése azt jelenti, "ismét egy gyurcsányi őszödi beszéddel van dolgunk".

Hozzátette:

a nyilvános beismerés letagadhatatlanná teszi, hogy évek óta azoknak van igaza, akik azt állítják, hogy a magyar dollárbaloldal minden energiáját azért mozgósítja, hogy a saját hazája ellen dolgozzon.

A dollárbaloldal lelepleződése szerinte azt jelenti, hogy azoknak van igazuk, akik azt mondják, hogy semmiféle megalapozott jogi problémája az Európai Uniónak nincsen Magyarországgal kapcsolatban, kizárólag politikai okokból tartják vissza a "jog szerint nekünk járó pénzt".

Közölte: a gyurcsányi beismerés azt is jelenti, hogy aktív szerepet vállaltak a dollárbaloldal politikusai azért, hogy ilyen durva támadások érjék Magyarországot.

Szavai szerint ez nem feltételezés. Ebben az újabb "őszödi beszédében" Gyurcsány Ferenc szó szerint úgy fogalmazott:

igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalább meggyengítik az orbáni rendszer

- idézte a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét.

Deutsch Tamás kitért arra, hogy tegnap emlékezhettek az egy évvel ezelőtti magyar országgyűlési választásra. A magyar polgárok akkor azt az egyértelmű demokratikus döntést hozták, hogy ismét "elzavarják a dollárbaloldalt", kétharmadnál is nagyobb felhatalmazást adnak a Fidesznek és a KDNP-nek - mondta.

A magyar polgároknak ezt a demokratikus döntését sem az európai unió intézményei, sem a baloldal képviselői nem tudják tudomásul venni, és egymással együttműködve, politikai okokból azért támadják Magyarországot, hogy a magyar polgároknak a magyar parlamenti választáson hozott demokratikus akaratnyilvánítását felülírják - közölte, hozzátéve: "ez egyszerűen példátlan, ez egyszerűen szégyenteljes eljárás".

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a "gyurcsányi beismerés" számtalan kérdést vet fel, ezeket a kérdéseket a következő napokban a lehető legalaposabban tisztázni kell.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában