Korrupcióvád

2023.04.19. 11:39

Deutsch Tamás: egyre aljasabbak a brüsszeli módszerek

Deutsch Tamás a Mandinernek reagált arra, hogy lapértesülések szerint az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága a jövő héten, alighanem a Spiegel cikke nyomán ülésezik, mondván, „él a gyanú, hogy a magyar kabinet zsarolja az európai vállalatokat”.

Deutsch Tamás Európai parlamenti képviselő

Forrás: Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A német lap szerint „Orbán Viktor újabban maffiamódszerekkel igyekszik kiszorítani egyes német vállalatokat Magyarországról”. 

Az EP-bizottság tagja a német zöldpolitikus, Daniel Freund is, aki a napokban ugyancsak kikelt az Orbán-kormánnyal szemben – sokadszorra. Sőt, az említett testület a hírek szerint májusban Budapesten is tiszteletét teszi, hivatalosan azért, hogy meggyőződjön a jogállamisági eljárásban tett magyar vállalások teljesüléséről, némi DK-s és momentumos asszisztálással. Természetesen szó lesz a szokásos korrupcióvádról is – akárcsak az április 25-i bizottsági ülésen.

Érdemes tisztázni, hogy ez megint a klasszikus közmondásos helyzet: nem fosztogatnak, hanem osztogatnak

– reagált a Mandinernek a fideszes EP-képviselő.

Deutsch Tamás kiemelte: 

szemben azzal, amit a Spiegel és Freund próbál sugallni, a szikár valóság az, hogy ma Magyarországon mintegy 6000 német cég tevékenykedik, több mint 300 000 magyar embernek adnak munkát.

A német–magyar kereskedelmi kamara tavalyi felmérése szerint e vállalkozások 88 százaléka azt válaszolta, ma is Magyarországot választaná befektetési helyszínként – jegyezte meg a fideszes politikus. 

Deutsch Tamás arra is rámutatott, hogy a magyarországi közvetlen külföldi tőkebefektetés 21 százaléka, összesen mintegy 17,6 milliárd euró érkezett Németországból. 

Ezek a tények. Ez lenne a maffiamódszerekkel való kiszorítás? Aligha

– jegyezte meg Deutsch, aki szerint így nehéznek tűnhet megmondani, hogy ha tisztában van a helyzettel, Freundot mégis mi motiválja.

Deutsch ugyanakkor utalt arra is, hogy ez a „történet” valójában évek óta épül, a jól ismert módszerekkel. 

A volt TASZ-os, Soros-pénzen berlini NGO-t alapító Dénes Balázs pár éve egy hangfelvétel szerint bevallotta, hogy a német kormányra igyekezett nyomást gyakorolni a magyar kormánnyal szembeni fellépés, gazdasági nyomásgyakorlás érdekében, mindezt a civil törvénnyel összefüggésben. Vagyis: nincs új a nap alatt

– mondta a fideszes EP-képviselő.

Deutsch kiemelte: ez ugyanakkor már nem sima korrupcióvád, agyafúrtabb, ami most épül, a cél végeredményben az, hogy aztán majd erre a hazugságra és rágalomra hivatkozva megint egy vélt, most éppen belső piaci jogsérelmi kifogást dobjanak be. Ami később megjelenhet a különböző jelentésekben és az országspecifikus ajánlásokban, majd azokra alapozva lehet az európai pénzek visszatartását ismételten kezdeményezni

Aláhúzta: „Valójában jogi köntösbe öltöztetett politikai problémákról és nyomásgyakorlásról van szó. Most újabb fokozatra kapcsoltak. Sajnos ahogy eddig, úgy ezután is igazunk lesz, amikor egyre aljasabb brüsszeli módszerekről beszélünk.”

A teljes cikk ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában