Uniós pénzek

2023.04.27. 11:11

Deutsch Tamás szerint az EP baloldali pártjainak eljárása a kommunista koncepciós perekre emlékeztet

A jóakaratú magyarok a lehető leghatározottabban visszautasítják az 50-es évek koncepciós pereire emlékeztető módszert, ami a nyers politikai nyomásgyakorlást jogi köntösbe bújtatva akarja megvalósítani - jelentette ki a Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Elég abból, hogy az Európai Parlament baloldali frakciói hosszú évek óta koncepciós eljárásokat kezdeményeznek és folytatnak Magyarország, a magyarok ellen - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP képviselőinek csütörtökön küldött levelében.

Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője az EP baloldali frakcióvezetőinek hétfői, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett levélre válaszolt. A levélben, mint írta, az öt baloldali EP-frakció vezetője "ismételten valótlanságokat állítva kifejezték aggodalmukat egyes magyarországi jogalkotási fejlemények ügyében, és a Magyarországot jogosan megillető uniós források politikai okokból történő további visszatartását sürgetik" -

Deutsch Tamás levelében közölte: az EP baloldali frakcióvezetői egyes Magyarországon tervezett jogszabálymódosításokat ürügyként megemlítve annak a politikai elvárásuknak adtak hangot, hogy a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) forrásaihoz az Európai Bizottság Magyarországnak semmiképpen se engedélyezzen hozzáférést.

Kiemelte: 

az öt frakcióvezető eljárásáról a magyaroknak az 1950-es évek kommunista diktatúrájának abszurditása, az állampárt és a politikai rendőrség által szervezett, úgynevezett koncepciós perek világa jut eszébe,

 amikor a diktatúra hatalomgyakorlói a politikai akaratuk érvényesítése végett látványos külsőségekkel, hazugságokra épített jogi köntösbe bújtatott eljárásokat, büntetőpereket szerveztek. Ezekben az eljárásokban már jó előre eldöntötték az eljárás alá vontak, a vádlottak bűnösségét kimondó bírósági ítéleteket - emlékeztetett.

"Soha nem gondoltuk volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat" - fogalmazott.

A jóakaratú magyarok a lehető leghatározottabban visszautasítják az 50-es évek koncepciós pereire emlékeztető módszert, ami a nyers politikai nyomásgyakorlást jogi köntösbe bújtatva akarja megvalósítani - zárta levelét Deutsch Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában