Ferenc pápa megerősítette, hogy térdproblémái ellenére továbbra is utazni fog külföldre

Ferenc pápa megerősítette pénteken, hogy a mozgását nehezítő térdproblémái ellenére továbbra is utazni fog külföldre, legközelebb április 28. és 30. között Magyarországra.

Ferenc pápa Regina Coeli (Mennyek Királynője) imádságot mond a vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából húsvéthétfőn, 2023. április 10-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Gregorio Borgia

A katolikus egyházfő pénteken audiencián fogadta a pápa külföldi útjain igénybe vett ITA Airways olasz légitársaság vezetőit és munkatársait. A pápa köszönetet mondott gondos és figyelmes munkájukért, amelynek köszönhetően ő egyházfőként - egészségügyi nehézségei ellenére - még mindig képes utazni. 

"Fontos számomra, hogy az emberekkel, a hívőkkel, más vallási közösségek tagjaival, jóakaratú férfiakkal és nőkkel találkozzam. Egy személyes beszélgetés egészen más, mint egy küldöttön vagy videokapcsolaton keresztül kommunikálni" 

- mondta el Ferenc pápa. 

Hozzátette, hogy "a pápa azért utazik, hogy testvéreit megerősítse a hitükben, hogy a szenvedők közelében lehessen, hogy segítse azokat, akik a békéért dolgoznak". 

 

Ferenc pápa megerősítette, hogy

 "Isten segedelmével két hét múlva elutazik 41. apostoli látogatására Magyarországra, majd utána következik Marseille, aztán Mongólia és az összes többi úti cél, amely még a várólistán van". 

A katolikus egyházfő szeptember 23-ra tervezi marseille-i látogatását. A tervek szerint a francia kikötővárosból repül majd tovább Mongóliába, de februárban Ferenc úgy nyilatkozott, hogy "ez még nem teljesen biztos". 

Ferenc pápa április 28-30. közötti budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia.

Pápalátogatás: ingyenes utazás a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain 

A MÁV-Volán-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít a Ferenc pápa látogatásához kapcsolódó eseményekre - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel. 

A tájékoztatás szerint a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Papp László Sportarénában tartandó rendezvényre, valamint az április 30-i, a budapesti Kossuth téri szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára. 

A díjmentesség a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. menetrend szerinti járatainak 2. osztályú kocsijain, valamint a Volánbusz Zrt. menetrend szerinti járatain érvényes. Ugyanakkor az esetlegesen szükséges felárakat, valamint az 1. osztály díjkülönbözetét az utasnak meg kell fizetnie - írják a közleményben 

A díjmentes utazáshoz regisztrációs jegy megváltása nem szükséges, a további technikai részletekről az érintett közlekedési szolgáltatók folyamatosan tájékoztatják az utasokat - tájékoztatott a MÁV. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában