Tömeggyilkosság

2023.04.30. 07:44

Öt embert lőtt agyon, köztük egy nyolcéves gyereket is egy férfi Texasban

Öt szomszédja lelövésével gyanúsított férfi után kutatnak a hatóságok az Egyesült Államok Texas államában. A tömeggyilkosság előzménye, hogy a gyanúsított a késő esti órákban saját házának udvarán célba lőtt, szomszédai pedig a kerítésen keresztül arra kérték, hogy hagyja abba a lövöldözést, mert aludni szeretnének.

Öt szomszédja lelövésével gyanúsított férfi után kutatnak a hatóságok az Egyesült Államok Texas államában

Forrás: AFP

Fotó: Reginald Mathalone

A rendőrség helyi idő szerint szombat este tartott tájékoztatóján Greg Capers, San Jacinto megye rendőrhatóságának vezetője elmondta, hogy 10–20 mérföld sugarú körben keresik a 38 éves Francisco Oropezát, aki 15 órával a gyilkosságok elkövetése után is menekülésben van.

A rendőri vezető elmondta, hogy drónokat és keresőkutyákat is bevetettek, utóbbiak szagminta alapján próbálnak a férfi nyomára jutni.

A gyanúsított pénteken, helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt jelent meg szomszédai otthonánál, ahol egy puskával öt embert lőtt agyon, köztük egy nyolcéves fiút és egy tizenéves lányt, valamint két nőt és egy férfit. A házban összesen 10 ember tartózkodott, az áldozatokon kívül más nem sérült meg.

A rendőri vezető az eset részleteivel kapcsolatban elmondta, hogy két női holttestet egy hálószobában találtak meg, az áldozatok két kisgyermeken feküdtek, láthatóan őket védelmezték testükkel. Két további áldozatot a bejárati ajtónál, míg a nyolcéves gyerek holttestét egy másik szobában találták meg a kiérkező hatóságok. Az áldozatok mindegyike hondurasi származású volt.

A tömeggyilkosság előzménye, hogy a gyanúsított a késő esti órákban saját házának udvarán célba lőtt, szomszédai pedig a kerítésen keresztül arra kérték, hogy hagyja abba a lövöldözést, mert aludni szeretnének.

Francisco Oropeza ezt követően jelent meg az áldozatok házában, ahol a puskából tüzet nyitott. A gyanúsított a hatóságok feltételezése szerint ittas volt, a lövöldözés után egy közeli, sűrűn benőtt erdőbe menekült.

Az erőszakos cselekmény Texas állam délkeleti részén, Clevelandben, egy nyolcezer lakosú kisvárosban történt, mintegy 70 kilométerre Houstontól.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában