Katargate

2023.04.25. 06:55

Újabb korrupciós vádak Eva Kaili ellen

Az Európai Parlament volt szocialista alelnökét azzal vádolják, hogy 2014 és 2020 között részesült asszisztensei hamisított költségtérítési kérelmeiből.

2022. október 10-én a marokkói fővárosban, Rabatban készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyeztek Belgiumban 2022. december 11-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Dzsalal Morsidi

A Politico birtokába került dokumentumok alapján három lehetséges csalás miatt vizsgálják Kailit – tudta meg a Mandiner

A Politico által látott, az Európai Ügyészség (EPPO) Roberta Metsola parlamenti elnöknek írt levele szerint 

félrevezethette a parlamentet asszisztensei tartózkodási helyével és munkatevékenységével kapcsolatban, részesedhetett az általa szervezett hamis munkalátogatások költségtérítéséből, valamint kenőpénzeket is elfogadhatott a fizetésük egy részéből.

A nyomozók szerint Kaili összesen körülbelül százezer euróval tartozik az Európai Parlamentnek – mondta egy, az ügyet jól ismerő személy. 

A lap szerint most, hogy a Katargate-ügy összes gyanúsítottja kikerült a fogdából, és február óta nem történt újabb letartóztatás, a figyelem erre a csalási ügyre terelődik. A parlament jogi bizottságának képviselői kedden tárgyalnak először zárt ajtók mögött Kaili ügyéről.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában