Megdöbbentő

2023.04.12. 08:32

Uniós botrány: már csak Eva Kaili van börtönben, a többiek házi őrizetbe kerültek

Antonio Panzeri után Marc Tarabella is otthon várhatja ki a korrupciós ügy végét – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Marc Tarabella belga szocialista párti európai parlamenti képviselő távozik az erkölcsi ügyeket vizsgáló bizottság üléséről a párt brüsszeli székházából 2022. december 13-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephanie Lecocq

Kiengedik a börtönből Marc Tarabellát, a brüsszeli korrupciós botrány egyik gyanúsítottját – értesült a Politico című brüsszeli hírportál. Információik szerint a belga, egykori szocialista európai parlamenti képviselő házi őrizetbe kerül, és elektronikus nyomkövetőt kell majd viselnie. Ügyvédje szerint ez azonban csak az első lépés, be fogják bizonyítani, hogy a politikus ártatlan – írja a Magyar Nemzet.

Marc Tarabellát azzal vádolják, hogy legalább 140 ezer eurót (48 millió forintot) fogadott el Antonio Panzeri egykori olasz, szocialista európai parlamenti képviselőtől, hogy a testületben jobb színben tüntesse fel Katart.

Antonio Panzeri szintén házi őrizetben van – őt múlt héten engedték ki a börtönből a hatóságok. 

Ő az ügy egyik kulcsfigurája, az egész korrupciós hálózat vezéralakja, aki elismerte bűnösségét és vádalkut kötött a hatóságokkal. 

A Politico emlékeztetett rá, hogy ezzel Eva Kaili maradt az egyetlen gyanúsított, akinek rácsok mögött kellett maradnia. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában