Ítélet

2023.05.26. 12:54

Fekete-Győr Andrást felmentették, párttársát elítélték a Kossuth téri dulakodás miatti perben

Szarvas Koppány Bendegúz három év felfüggesztett börtönt kapott első fokon, amiért egy 2018-as tüntetésen a rendőrökkel dulakodott.

MW

Forrás: Mandiner

Fotó: Ficsor Márton

Ítéletet hirdetett a Pesti Központi Kerületi Bíróság Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke és párttársa Szarvas Koppány Bendegúz büntetőperében – írja a Mandiner. A két ellenzéki politikus ellen a túlóratörvény elleni, 2018. december 12-i, és 13-i, Kossuth téri tüntetések miatt emeltek a vádat, miután pirotechnikai eszközöket és egyéb tárgyakat dobáltak a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé.

Fekete-Győr ellen csoportosan, társtettesként  elkövetett  hivatalos személy elleni erőszak bűntette, Szarvas Koppány Bendegúz ellen pedig csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak volt a vád.

A pénteken kihirdetett ítéletben a bíróság Szarvas Koppány Bendegúzt bűnösnek mondta ki, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében.

Ezért a bíróság két év börtönre ítélte a vádlottat, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztette.

Fekete-Győr Andrást viszont felmentették a fönti vád alól.

A bíróság külön vizsgálta a vádlottak által eldobott pirotechnikai eszközök milyenségét és hatásait. Ennek kapcsán ugyanakkor azt állapította meg, hogy a füstgránátok hatásai nem voltak jelentősek.

Ezzel együtt Szarvas Koppány Bendegúz terhére nem csak ezt, hanem más cselekedeteket is felrótt az ügyészség. A bíróság szerint pedig

a rendőrökkel való dulakodás valamint a politikusnál lévő gázspray célzott használatával a vádlott megvalósította a hivatalos személy elleni erőszakot. 

A Mandiner teljes cikkét és a per további részleteit itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában