Hazánkat támadják

2023.05.19. 09:23

Gyöngyösi Márton inkább a Soros-féle álcivileknek adná az uniós forrásokat

Az Origo cikksorozatának befejező részében a jobbikos Gyöngyösi Márton és az egykori MSZP-s európai parlamenti képviselő, Ujhelyi István tevékenységét mutatja be.

MW

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője felszólal a kormánypártok által az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán beterjesztett határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Gyurcsány-párt és a Momentum politikusai mellett a hazánknak járó uniós források felfüggesztéséért folytatott lobbi egyik élharcosa az MSZP-ből nemrégiben kilépett Ujhelyi István. A szocialista színekben nyert EP-képviselői mandátumát megtartó, Esély-körök néven saját mozgalmat alapító politikus 

tavaly augusztusban például azzal dicsekedett, hogy az Európai Bizottságra is nyomást gyakorolt Magyarország megbüntetése érdekében. 

"Én egyébként betámadtam a bizottságot is, és a magyar kormányt is" – kérkedett primitív stílusban Ujhelyi az ATV műsorában, azt jósolva, hogy a bizottság hamarosan konkrét büntetési javaslattal fordul az Európai Tanácshoz - emlékeztet az Origo.

Az idén márciusban, ugyancsak az ATV-nek adott interjúban Ujhelyi azzal dicsekedett, hogy az Európai Bizottsággal folytatott megbeszélései során még a források folyósításának feltételeként Magyarországgal szemben megfogalmazott elvárásokról, az úgynevezett szupermérföldkövekről is egyeztettek. 

Eközben Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke és EP-képviselője azt szorgalmazza, hogy az uniós forrásokat a kormány megkerülésével, a baloldal által favorizált szereplők között osszák szét. 

Egy tavaly decemberi posztjában Gyöngyösi ismét a nemzeti szuverenitásunkat sértő intézkedéseket sürgette, kijelentve: azon dolgozik, hogy a nem kormányzati szervezetekhez (NGO) közvetlenül érkezhessenek az uniós források. Megjegyzendő: ez a kategória elsősorban a csak névleg civil, a politikai befolyásszerzésre törekvő Soros-szervezeteket jelenti.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában