Megint lelepleződtek

2023.05.12. 11:12

Így akarja a dollárbaloldal belerángatni a háborúba Magyarországot

Az Origo összeállítása szerint az utóbbi napokban megdöbbentően kegyetlen érvelésbe kezdtek a baloldali politikusok.

MW

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar választók nagy többsége a 2022-es választásokon egyértelműen kinyilvánította, hogy nem kér sem a háborúból, sem a háborús propagandából, a dollárbaloldal azonban – nyilvánvalóan amerikai megbízói elvárásainak eleget téve – ma is fegyvereket küldene Ukrajnának és hallani sem akar a tűzszünetről – írja az Origo.

Az is kiderült, hogy Brüsszel a békepárti álláspontja miatt akarja megbüntetni Magyarországot, sőt el is vennék hazánk szavazati jogát. Mindemellett egész Európa az elhibázott brüsszeli szankciók káros következményeitől szenved.

A Fidesz–KDNP frakciószövetség ezért terjesztett be az Országgyűlésnek határozati javaslatot az ukrajnai háború egyéves évfordulóján, amely egyértelmű békepárti állásfoglalást tartalmazott. A parlament kormánypárti többsége megszavazta a határozatot, amit azonban a dollárbaloldal elutasított.

Nem sokkal ezután háborúpárti plakátkampányt indított az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége.

Az akciót az amerikai nagykövetség által finanszírozott Nyugati Pálya nevű közösségi oldal bonyolítja, mögötte pedig oldalt egy olyan cég áll, amelyet Gyurcsány Ferenc régi szövetségesei vezetnek, mint például a Political Capital nevű tanácsadó intézet egyik alapítója, Somogyi Zoltán.

A baloldal a tavalyi választási kampány idején 4 milliárd forintnak megfelelő dollárt kapott külföldről, döntő többségében az amerikai bejegyzésű Action for Democracy nevű alapítványon keresztül. A pénz kétharmada közvetlen vagy közvetett módon a spekuláns Soros Györgytől származik. Mindebből egyértelműen kirajzolódik, hogy miért folytatja rendületlenül a dollárbaloldal a háborúpárti politikát – olvasható az Origo cikkében.

Washington hangján szól a dollárbaloldal

Tordai Bence, Karácsony Gergely pártjának társelnöke mindenáron fegyvereket szállítana Ukrajnának. A Momentum hallani sem akar a tűzszünetről. A Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton szintén teljes mellszélességgel állt a háborúpárti kampány mellé. Az MSZP is kivette a részét a dollárbaloldal háborúpárti kampányából.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában