Már pénzt is gyűjtenek

2023.05.19. 06:34

Ismét tüntetnek ma a Soros-féle civil szervezetek

Legutóbb építési kordonokat bontottak, és az azt védő rendőrökkel dulakodtak - emlékeztet a Magyar Nemzet cikke.

MW

Tiltakozók bontják a lemezkerítést a pedagógusok tervezett státusztörvénye elleni tüntetés vége után a Karmelita kolostornál tartott demonstráción 2023. május 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A délután 16 órakor kezdődő Kossuth téri demonstráció

elvileg a pedagógusok és az oktatás helyzetének javítása miatt indított megmozdulássorozat újabb állomása, ám – mint az a Tanítanék Mozgalom felhívásából kiderül – az eseményen részt vevők tiltakozhatnak a kilakoltatások és az akkumulátorgyárak ellen is.

A mai tüntetés főszervezője, az Egységes Diákfront legutóbb május elején tartott demonstrációt. Akkor a bejelentett tüntetés után az összegyűltek a karmelita kolostorhoz vonultak, ahol a már megszokott módon ledöntötték az ott található építési kordonokat, és az azt védő rendőrökkel dulakodtak - írja a Magyar Nemzet.

Videofelvételről készített kép - a tiltakozók a kordonelemeket döntögetik a pedagógusok tervezett státusztörvénye elleni tüntetés vége után a Karmelita kolostornál tartott demonstráción 2023. május 3-án
Forrás: MTI/MTVA

A szervezet egyébként a mai tüntetésre már gyűjtést is szervez, mondván, a színpad és a hangosítás költségére hozzávetőlegesen 2,5 millió forintra van szükségük. Közlésük szerint a beérkező pénz maradékát az országos hétigenes népszavazási kampányra fordítják.

Noha a demonstrációk papíron pártmentesek, a Momentum és Hadházy Ákos független képviselő most sem marad távol. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában