Felelősséghárítás

2023.05.08. 06:32

Karácsonyék túlélőcsomagja valójában megszorításokat jelent

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Metropolnak arról beszélt, hogy a főpolgármester által meghirdetett „Budapesti Lakógyűlés” azt bizonyítja: Karácsony Gergely nem vállal felelősséget a tetteiért, a budapestiek véleményével akar takarózni.

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az új MOL Bubi gyűjtőállomás átadóján a Szentlélek téren 2023. március 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Karácsony Gergely úgy kommunikálja: az „online lakógyűlésen” arról döntenek a budapestiek, hogy a buszt, metrót, villamost vagy a kormányt finanszírozza-e a város. Valójában ez csak „parasztvakítás” – írja a Metropol. Wintermantel Zsolt a lapnak kifejtette, lehetett volna másképp is vezetni a várost, hiszen a főváros kerületeit – a baloldali vezetésűeket is –, de a vidéki önkormányzatokat is ugyanúgy rosszul érintette a pandémia és a háború, az energiaár-emelkedés, mint Budapestet, még sincsenek csődben.

Wintermantel Zsolt szerint a főváros Magyarország leggazdagabb települése, ahol nagyon magas az iparűzésiadó-bevétel. 

Karácsony Gergely 214 milliárd forinttal vette át a várost a Fidesz–KDNP-s vezetéstől. Ezalatt a négy év alatt – az ideit is beleértve –, ha összehasonlítjuk Tarlós István utolsó négy évével, akkor 200 milliárd forinttal több iparűzésiadó-bevétele van. Tehát összességében már több mint 400 milliárd forint pluszról beszéltünk, ami nem volt elég Karácsony Gergelynek arra, hogy stabilan, megbízhatóan működtesse a várost. Amit ők túlélőcsomagnak neveznek, az egy egyszerű megszorítás

– hangsúlyozta a politikus.

A teljes cikk videóval IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában