Csíksomlyói búcsú

2023.05.29. 15:23

Sándor-palota: a román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan

A Sándor-palota szerint a román külügyminisztérium tiltakozása a köztársasági elnök erdélyi látogatása során tett megnyilvánulásai miatt túlzó és indokolatlan, de nem szokatlan - írta a Mandiner.hu hétfőn.

Mw

Novák Katalin köztársasági elnök (j2) Áder János korábbi köztársasági elnök (b2) és felesége, Herczegh Anita (k) társaságában a csíksomlyói búcsú szentmiséjére érkezik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyeregben 2023. május 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

 A román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével a magyar köztársasági elnök romániai magánlátogatása során elhangzott, szerintük "nem megfelelő nyilvános üzenetek miatt". 

A Mandiner.hu ennek kapcsán kereste meg a Sándor-palotát, amely a Mandiner.hu-nak erre reagálva fogalmazott úgy,

 a román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan, de nem szokatlan. 

A Sándor-palota reakciója szerint a szóban forgó, a csíksomlyói búcsún énekelt székely himnuszt megjelenítő bejegyzés változatlanul elérhető a köztársasági elnök közösségi médiás felületein. Végezetül pedig az erdélyi reformátusok köszöntését idézte: "Békesség Istentől!" 

Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy reszlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a "Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk" sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában