Ukrán válság

2023.06.08. 08:02

Csütörtök hajnalban összeült a Védelmi Tanács

Csütörtök hajnalban Orbán Viktor miniszterelnök összehívta a Védelmi Tanácsot az ukrán–orosz háborúban fokozódó harcok miatt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban megtartott ülésen hangsúlyozta: bár a tűzszünet és a béke lenne a legfontosabb, az ukrán–orosz háborúban ma éjszakától fokozódó harcok zajlanak. Nekünk továbbra is Magyarország biztonsága az első – szögezte le a miniszterelnök.

A Védelmi Tanács ülésén részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Böröndi Gábor vezérkari főnök, Tajti Norbert dandártábornok, Kovács József államtitkár, nemzetbiztonsági főtanácsadó és Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár – ismertette Havasi Bertalan.

ORBÁN Viktor; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; ROGÁN Antal
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a Védelmi Tanács ülésén a Karmelita kolostorban 2023. június 8-án. A kormányfő mellett Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j2), balról Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában