Hiányolják a szakmaiságot

2023.06.02. 06:46

Kihátráltak a civilek a Karácsony vezette főváros mögül

A Mandiner arról ír, hogy a Lánchíd felújítása kapcsán bontakozott ki az újabb botrány.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Ugyan már az áprilisi bejelentéstől kezdve sejteni lehetett, hogy a Karácsony Gergely által kezdeményezett Budapesti Lakógyűlés esetében valódi véleménynyilvánítási lehetőség helyett pusztán politikai kampányról van szó – annak időzítése, illetve adatkezelési aggályai miatt –, egyes civil szervezetek, amelyek eddig támogatták a főpolgármester azon kezdeményezését, hogy a Lánchíd rekonstrukcióját követően is „autómentes” legyen, alig egy hónap alatt kihátráltak a Karácsony vezette főváros mögül – értesült a Mandiner.

A lap felidézi: 

a Lánchíd felújításának műszaki tartalma jelentősen csökkent az eredeti tervekhez képest, a költségvetési kerete ellenben több milliárddal nőtt.

„Az alulírott civil szervezetek nevében kijelentjük, hogy nem kívánunk pártpolitikai szerepet vállalni, számunkra ugyanis az Új Lánchíd pártpolitikán átívelő ügye a prioritás. A Lánchíd körüli vitát szakmai alapokon szeretnénk megközelíteni, nem pedig politikai törésvonalak mentén” – írták abban a Facebook-bejegyzésben, aminek aláírói között ott találhatjuk A járda a gyalogosoké, a Közlekedő Tömeg Egyesület, a Magyar Kerékpárosklub és a Kortárs Építészeti Központ nevű szervezeteket is.

Csakhogy szakpolitikát nem tud felmutatni a főváros 

– jegyzi meg a Mandiner.

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában