befektetés

2017.07.27. 12:20

3,4 milliárdos beruházás Nyíregyházán

A német tulajdonú Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. mintegy 3,4 milliárd forint beruházással bővíti a nyíregyházi járműipari gyártóüzemét, a fejlesztéshez a magyar kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad – jelentette be Szijjártó Péter csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

A külgazdasági és külügyminiszter miniszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság versenyképességét mutatja, hogy a világ számos országában jelentős gyártóbázissal rendelkező, csúcstechnológiát alkalmazó német cégcsoport Nyíregyházát választotta gyártásbővítő beruházásának helyszínéül.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy a Hübner cég nyíregyházi termelésének növelése a magyar exportot is bővíti, hiszen a társaság termelésének 99 százalékát külföldön értékesíti.

Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a hetven éves múlttal rendelkező német családi vállalkozás 2500 alkalmazottat foglalkoztat leányvállalatain keresztül, a világ minden részén vannak érdekeltségeik.

Az 1997-ben alapított magyarországi vállalat 650 munkatársat foglalkoztat, a nyíregyházi gyárnak piacvezető szerepe van a közúti és vasúti csuklóharmonikák gyártásában – mondta az ügyvezető.

A nyíregyházi gyár fejlesztése 2016 augusztusában kezdődött, és várhatóan 2023 végén fejeződik be. A fejlesztés keretében 1,8 milliárd forint értékben világszintű technológiát képviselő gépeket vásárolna. A vállalt 125 új munkahelyből 60-at már betöltöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!