kábítószer

2018.02.07. 07:40

62 kiló ecstasyt találtak egy autóban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 62 kilogramm dizájnerdrogot (ecstasy) találtak egy személyautóban, az M1-es autópályán – közölte a vámhivatal szerdán kora reggel.

A NAV munkatársai vasárnap egy szerb rendszámú személyautót kísértek ki a forgalomból az M1-es autópálya 94-es kilométerénél, Ácsnál. A sofőr először megpróbált elmenekülni, de a megkülönböztető jelzést használó pénzügyőrök megakadályozták a szökést. A járművet vezető férfi azt mondta, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával.

A szökési kísérlet miatt a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták az autót. A csomagtartóban lévő táskákban és bőröndben Rhinostop feliratú, összesen 62 kilogramm, kábítószergyanús, fehér tablettát találtak, amelyről a gyorsteszt megállapította, hogy az ecstasy.

A NAV munkatársai a megtalált kábítószert feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közleményében azt írta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) „kábítószer-prekurzorral” visszaélés és kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves szerb-magyar kettős állampolgárral szemben folytat nyomozást.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztették előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet kedden a Komáromi Járásbíróság elrendelt.

A nyomozást a KR NNI szakértők bevonásával folytatja – olvasható a rendőrségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!