Ország-világ

2021.03.23. 09:51

A családos szervezetek javaslatait is várja az újraindításhoz a kormány (videó)

Az országos családügyi civil szervezetek képviselőivel egyeztetett a miniszterelnök.

Forrás: Facebook / Orbán Viktor közösségi oldala

„A családoknak kell a legerősebbnek lenniük” – ezzel a felvezetéssel posztolt újabb videót kedden közösségi oldalán az országos családügyi civil szervezetekkel folytatott hétfői tárgyalásáról a miniszterelnök. Ebben Orbán Viktor elmondja, hogy a kormány az ország járvány utáni újranyitásán dolgozik, és ehhez szüksége van a javaslatokra. Arra keresik a választ, „hogy a nyitás mit is jelent azon kívül, hogy lehet dolgozni, van fizetés, a gyereket be lehet adni az iskolába-óvodába, szóval mit kell még a nyitás után megoldani”. Arra kérte a családszervezetek képviselőit, hogy gyűjtsék össze és juttassák el a kormányhoz az újranyitáshoz kapcsolódó kéréseiket, gondolataikat.

Amint azt korábban mi is megírtuk, a miniszterelnök egyeztetéssorozatot indított a járvány utáni helyzet, a „poszt-Covid” témájában. Az MTA elnökével folytatott pénteki tárgyalás után hétfőn családügyi civil szervezetekkel tanácskozott a kormányfő az Egyszülős Központ budapesti épületében. A megbeszélésen Nagy Anna, az Egyszülős Központ kuratóriumi elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke, valamint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!