Ország-világ

2021.11.20. 10:31

„A Fidelitas mindig ragaszkodott az értékeihez” (videó)

Tisztújító kongresszust tart a Fidelitas, ahol megválasztják a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének a vezetőit. A rendezvényen felszólalnak a kormány tagjai, a Fidesz országos vezető politikusai és a Fidelitas társszervezeteinek és nemzetközi szövetségeseinek képviselői.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A Fidelitas stabil értékrendje lázadást jelent az „Európát, sőt az egész világot uralni akaró” liberális mainstreammel szemben – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton, a Fidesz ifjúsági szervezetének tisztújító kongresszusán.

Beszédében a tárcavezető a Fidelitas 25 éves fennállása kapcsán rámutatott, hogy ennyi idő alatt „nem csak politikusok, hanem komplett politikai szervezetek, pártok is jönnek-mennek”.

„Ki emlékszik már az 1994 és 1998 közötti koalíció kisebbik pártjára? Lassan már a nagyobbra sem emlékszünk” – mondta példaként.

Szerinte azonban „ahogy a Fidesz képviseli a politikában a stabilitást, a biztonságot, a kiszámíthatóságot, ugyanezt teszi a Fidelitas a politikai ifjúsági szervezetek világában”.

„A tény, hogy az elmúlt 25 esztendőben a fidelitasosok végig ragaszkodtak az értékeikhez, végig ragaszkodtunk ahhoz, hogy mi igenis patrióták vagyunk, igenis keresztény alapokon állva politizálunk, igenis a keresztény értékeket tartjuk fontosnak, igenis értéknek tartjuk az egymás iránti tiszteletet és megbecsülést, ma valóban lázadás az Európát, sőt az egész világot uralni akaró liberális mainstreammel szemben”

- fogalmazott.

Szijjártó Péter ezt követően a koronavírus-járványról és annak gazdasági hatásairól beszélt, mondván, az elmúlt másfél évben egyszerre kellett az emberek életét és munkahelyét is megmenteni.

Szijjártó Péter beszédét itt nézheti meg:

„Ha nem álltunk volna stabil alapokon, (...) akkor bizony nagy baj is lehetett volna. Lehet, hogy azokra hallgattunk volna, akik szerint az ideológiai dogmák fontosabbak, mint hogy emberéleteket mentsünk” – jelentette ki.

Leszögezte: a kormány azonban a legnehezebb időkben is ragaszkodott a politikai családja értékeihez, helyes döntéseket hozott, és sikerrel tudta kezelni az eddigi járványhullámokat. Ennek nyomán beruházási rekord született, megmentettek 270 ezer munkahelyet és megalapozták a több mint 6 százalékos gazdasági növekedést idénre – húzta alá.

„Nektek, nekünk, a Fidelitasnak is ez a legnagyobb ereje, a stabil és állandó értékrend, valamint az ahhoz való ragaszkodás” – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter közösségi oldalán képgalériát is közzétett a Fidelitas kongresszusáról:

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a kongresszuson felidézte: harminchárom évvel ezelőtt nemcsak a történészek, hanem mi is kaptunk feladatot.

„Ez a feladat a kommunizmus elleni küzdelem volt, hogy szabad akaratunk legyen, és hogy kiharcoljuk szólás- és véleményszabadságot”

– mondta a házelnök, aki megjegyezte: ez vezetett ahhoz, hogy 1989-ben a magyarok békés, demokratikus rendszerváltást hajtottak végre, lezárva a kommunizmus fél évszázadát.

„A ti nemzedéketeknek kell megvédenie és átmentenie a túlsó partra a szabad és demokratikus Magyarországot” – tette hozzá. „Ez azért aktuális” – folytatta –, „mert politikai eszközökkel megkísérlik átalakítani az unió intézményrendszerét, elidegeníteni az uniót önmagától és az európai polgároktól. Fokozatosan akarják elvenni a szuverenitást és a magántulajdon szentségét, és megkísérlik felszámolni a tudatipar segítségével a nemi, vallási és nemzeti identitást. Így éles csata lesz a jövő évi választáson; a tét, hogy megvédjük szabadságunkat. Ha az eszetekre és a szívetekre hallgattok, ha azt követitek, amelyre szüleitek neveltek, akkor nincs az az isten, aki titeket megállít a szabadság kivívásában” – fejtette ki Kövér.

Videóüzenetében a 2010 óta a nemzeti oldal képviselői által megtett utat és elért eredményeket méltatta Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a Fidelitasról vonzó és számos nagy munkabírású politikust kinevelő, lendületes közösségként beszélt, amelyre fontos szerep hárul majd a jövő évi választás kampányában is.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter kijelentette: értékalapú társadalmat kell építeni és ez csak egységben valósítható meg. Hozzátette: mindennek alapja a béke, a biztonság és a stabilitás, majd annak fontosságáról beszélt, hogy mindenki érezze át a honvédelem nemzeti ügy voltát.

Nagy István agrárminiszter videóüzenetében azt mondta: a Fidelitas pótolhatatlan nemzetösszetartó munkát végez és hitelesen képviseli a polgári értékrendet. A szervezet munkája azt bizonyítja, hogy fényes jövője van a Fidelitasnak, a Fidesznek és Magyarországnak.

„Sorsdöntő választás előtt állunk, hiszen a nemzetért és szabadságunkért kell harcolni”

– fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az üzenetében. Hozzátette: a baloldali politikusok, a hamis közvélemény-kutatók és a „függetlenobjektív” sajtó a keresztény-konzervatív politika bukását várja 2022-ben. Ezután Kocsis jelezte a fiatalságnak, hogy az ütközetben soha nem a saját épségüket, hanem a célt tartsák szem előtt.

„A magyar érdeket senki nem fogja helyettünk képviselni. Sok erőt, bátorságot kívánok”

– zárta sorait távollétében a frakcióvezető.

„Akármilyen nehéz helyzetbe kerültünk, mindig igazolt minket az élet, legyen a migrációs válság, vagy éppen a vakcinabeszerzés” – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter. Szerinte ma a kereszténységnek sokat kell küzdeni, hogy hallassa a hangját, de a harcot folytatni kell, hogy egy erős Európát hozzunk létre. „Ezt a harcot nektek kell folytatni. Legyetek rá büszkék, hogy ennek az identitásnak a képviselői vagytok” – jelezte a tárcvezető.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere videóüzenetében arról beszélt: a magyarság azért tudott megmaradni és megerősödni, mert erős sajátos identitása képessé teszi a történelem minden viharának túlélésére.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter videóüzenetében azt mondta: a magyar gazdaság ütésállóvá vált, ezt a járvány miatti gazdasági helyzetben bizonyította.

Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter azt emelte ki, hogy a magyar kormány a fiatalokat számtalan kedvezményben próbálja részesíteni.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke örömét fejezte ki, hogy a Fidesznek van ifjúsági szervezete, ezt ugyanis szerinte még a KDNP mondhatja el magáról. Hangot adott véleményének, miszerint az ellenéki pártokról nem tudható, mi az ifjúsági szervezetük, ahogy az sem, hol találhatók a székházaik. Az ellenzéki pártok hogyan képzik az utódokat? Hogyan van a kiválasztódás? – tette fel a kérdést.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke azt mondta hallgatóinak, hogy nagyon szereti őket a bátorságukért, mert egy „ilyen liberális véleményterrorban” hajlandóak konzervatívok lenni, és azért is mert hűségesek a hazájukhoz.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök azt emelte ki:

létfontosságú választás lesz a tavaszi, amelyen a gyermekvédelmi népszavazással együtt az ország jövőjéről döntünk, arról, hogy „magyar Magyarország maradunk, vagy az Európai Egyesült Államok egyik bevándorlóországa leszünk”.

Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, a párt európai parlamenti (EP) delegációjának elnöke videóüzenetében kijelentette, hogy a mostani, Európát megpróbáló időkben nagyobb szükség van a fiatalok részvételére a közéletben, mint bármikor.

Deutsch Tamás EP-képviselő arról beszélt:

a Fidelitas a Fidesz után jelenleg a második legnagyobb politikai tömörülés. Az ifjúsági szervezetnek is köszönhető, hogy több mint másfél évtizede a legfiatalabb szavazók között a Fidesz a legtámogatottabb párt.

Böröcz László, a Fidelitas korábbi elnöke, országgyűlési képviselője levelében azt írta: a Fidelitasnak továbbra is küldetése, hogy „tegyük naggyá Magyarországot!”.

Koncz Zsófia országgyűlési képviselő korábbi élményeit felelevenítve azt hangsúlyozta, hogy a mai napig aktív tagja a Fidelitas közösségének.

Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár azt mondta, hogy nemcsak a jövő reménységeinek, hanem a jelen alakítóinak is tartják magukat.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke azt mondta, hogy egy ifjúsági szervezet életében 25 év nagyon hosszú időnek tűnik. A Fidelitasban mindenkinek megvan a maga története, jó a közösség a részének lenni.

Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti képviselője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke arról beszélt: a világban szemben áll a nemzetállam a globalista vágyálmokkal és csak együtt, értékalapon, sokat dolgozva lehet ezt a küzdelmet megnyerni.

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke kiemelte: sorsdöntő választás előtt áll az ország. Egymás támaszai kell, hogy legyünk – fogalmazott tagtársai előtt, legfőbb feladatnak a 2010 előtti hazug világ végképp meghaladását nevezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!