Áldozatok emlékének megcsúfolása

2018.05.03. 14:39

A Fidesz szerint felháborító Marx uniós ünneplése

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond Karl Marx születésének 200. évfordulóján. Holott a marxizmus ideológiája világszerte tízmilliók halálához és százmilliók életének megnyomorításához vezetett

Felháborító, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond Karl Marx születésének 200. évfordulóján, ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja felszólítja a luxemburgi politikust, hogy mondja le részvételét az eseményen. Több tiszteletet a kommunizmus áldozatainak! – írta a képviselőcsoport csütörtöki közleményében.

Mint írták,

a marxizmus ideológiája világszerte tízmilliók halálához és százmilliók életének megnyomorításához vezetett. A kommunizmus szellemi atyja születésének ünneplése ezen áldozatok emlékének megcsúfolása

- hangsúlyozták.

„Kifejezetten felháborító ez azon tagállamok állampolgárai számára, akik évtizedekig kommunista diktatúrák alatt szenvedtek. Ellenezzük tehát a bizottsági elnök támogató részvételét az ünnepségen, különös tekintettel arra, hogy az Európai Néppárt – Juncker pártcsaládja – a kommunizmus és a nácizmus bűneinek uniós szintű elítélésért küzd”

- fogalmaztak.

A tájékoztatás szerint Marx Károly szülőhelyén, a németországi Trierben több száz megemlékező rendezvényt tartanak a héten.

Pénteken egy 5 és fél méter magas bronzszobrot avatnak, melyet a Kínai Népköztársaság adományozott a városnak, valamint aznap nyílik meg a Marx életművéről szóló kiállítás.

A tervek szerint a kiállítás megnyitóján mondana beszédet Juncker bizottsági elnök.

Borítókép: Fortepan / MHSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!