Fogyasztóvédelem

2018.04.19. 20:11

A gyártó szerint veszélytelen a Tesco által visszahívott Riska tej

Az óvintézkedést a termékben talált üledékdarabkák miatt rendelték el, de kiderült, hogy a termék az egészségre nem veszélyes.

A Tesco áruházlánc biztonsági okokra hivatkozva visszahívta az 1,5 százalékos Riska I love UHT tejet. A honlapján április 16-án közzétett felhívásban arra kérte a vásárlókat, vigyék vissza az Alföldi Tej Kft. termékét.

Az Alföldi Tej Kft. a felhívásra reagálva csütörtökön közölte: a visszahívást a tejben talált kisméretű üledékdarabkák miatt rendelték el.

Az ultramagas hőmérsékleten történő hőkezelés hatására a tejrészecskék megéghettek és összetapadhattak, így kisebb méretű szemcsék keletkeztek, de a termék egészségügyi szempontból veszélytelen – tudatta a cég.

„Az Alföldi Tej Kft. ezúton kér elnézést minden érintett vásárlótól, és ígéretet tesz arra, hogy minden megelőző intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a továbbiakban az eddig megszokott, kiváló minőségű UHT tej kerüljön a boltok polcaira” – írta közleményében a kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!