óvatosság és türelem

2019.11.05. 14:04

A közlekedésben az átmeneti időszak a legveszélyesebb

A vezetők nincsenek felkészülve a rosszabb út- és látásviszonyokra, miközben ugyanannyi idő alatt akarnak célba érni, mint jó időben.

Zsámbék, 2017. december 8. Tetejére borult autószállító tréler Zsámbék külterületén 2017. december 8-án, miután az új autókat szállító jármű a sűrű ködben letért az útról és az árokba borult. Erre a napra több megyére is figyelmeztetéseket adtak ki a tartós, sűrű köd, valamint a sok eső veszélye miatt. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mihádák Zoltán

Köves Szilárd vezetéstechnikai szakértő kedden az M1 aktuális csatornán elmondta: az emberek ugyanannyi időt hagynak maguknak odaérni valahova mint jó időben, emiatt sietnek és idegesek.

Rossz időjárás esetén a téli gumi segít a fékút lerövidítésében, de ez önmagában nem elég, fokozott óvatosságra, türelemre és a látás biztosítására is szükség van – hangsúlyozta.

A balesetek gyakori okai között említette a kis követési távolságot, a szabálytalan előzést, a szabályszegést.

Borítókép: Tetejére borult autószállító tréler Zsámbék külterületén 2017. december 8-án, miután az új autókat szállító jármű a sűrű ködben letért az útról és az árokba borult. Erre a napra több megyére is figyelmeztetéseket adtak ki a tartós, sűrű köd, valamint a sok eső veszélye miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!