Akadálymentesítés

2021.08.14. 08:29

A mozgáskorlátozottakat is várják a tűzijátékra (videó)

2021-ben is akadálymentes, biztonságos körülmények között tekinthetik meg a Szent István-napi tűzijátékot a mozgáskorlátozott emberek és családjaik – jelentette be közösségi oldalán Kovács Zoltán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalára feltöltött videóból kiderül, hogy fogyatékkal élő honfitársainkat a Kossuth téren az Andrássy Gyula lovas szobra és a Parlament épülete közötti területre várják, ahol a kommunikációt jelnyelvi tolmácsok, a közlekedést pedig a Nyugati pályaudvartól alacsony padlós autóbuszok segítik.

A felvételen Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott felidézte, hogy a kormány szövetséget kötött a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetekkel, amelyben vállalta: segíti, hogy a nemzeti ünnepeken – március 15-én, október 23-án és augusztus 20-án – a fogyatékossággal élők is méltó módon tudjanak ünnepelni.

Kovács Zoltán a videóban azt mondta: a valaha volt legnagyobb ünnepségsorozattal készülnek az államalapítás ünnepére. Tizennyolc rendezvényhelyszínen több száz programmal készülnek a Szent István-napok megünneplésére – tette hozzá.

A mozgáskorlátozottak ünnepi részvételének részletes tudnivalóiról ide kattintva tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!