válasz az erőszakra

2020.10.01. 16:53

A rendőrség könnygázt vetett be a tüntető tanárok és diákok ellen Athénban

A tüntetők elsősorban azt követelték a hatóságoktól, hogy teremtsék meg az oktatási intézmények biztonságos működésének feltételeit a koronavírus-járvány idején.

Könnygázt vetett be a görög rendőrség tüntető tanárok, egyetemisták és iskolások ellen csütörtökön a parlament épülete előtt Athénban – közölte az ERT1 görög televízió.

A tévécsatorna élő adásban közvetítette a tüntetők menetelését az ismeretlen katona emlékművéhez, majd a tömegoszlatást könnygázzal. A híradás szerint a menetoszlopból kivált fiatalok egy csoportja benzines palackokkal hajigálta a rendőröket, akik erre válaszul könnygázt vetettek be, majd a tüntetők pedig sietve távoztak a térről.

A tiltakozó akció miatt a parlament épületéhez vezető utcákon korlátozták a közlekedést.

A tüntetők elsősorban azt követelték a hatóságoktól, hogy teremtsék meg az oktatási intézmények biztonságos működésének feltételeit a koronavírus-járvány idején, és fordítsanak pótlólagos forrásokat az oktatásra. A tanárok a többi között az oktatási intézmények tehermentesítését követelik, hogy az osztályokban legfeljebb 15 tanuló legyen jelen, kérik, hogy a megüresedett helyekre új oktatókat vegyenek fel, az iskolahelyiségek takarítására pedig elegendő alkalmazott biztosítsanak.

Csütörtökön két pedagógusszövetség háromórás sztrájkot hirdetett, hogy a tanárok részt vehessenek az athéni tüntetésen. Hasonló tiltakozások zajlanak az ország további városaiban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!