Illegális bevándorlás

2021.08.30. 21:58

A tálibok visszafogadnák az Európában elutasított afgán menedékkérőket

Akiket azután bíróság elé állítanának.

A radikális iszlamista tálibok visszafogadnák az Európában elutasított afgán menedékkérőket, akiket azután bíróság elé állítanának – közölte hétfőn a Kronen Zeitung című osztrák lap Zabihullah Mudzsahidra tálib szóvivőre hivatkozva.

„Igen. Bíróság elé állítjuk őket. Törvényszéknek kell majd döntenie sorsukról” – válaszolt Mudzsahid arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a tálibok visszafogadják-e a Németországban, illetve Ausztriában elutasított menedékérőket, valamint azokat, akik bűncselekményt követtek el ezekben az országokban.

Mudzsahid nem fejtette ki, miért kellene az érintetteket bíróság elé állítani, vagy milyen ítéletre számíthatnak.

A tálibok szóvivője ismételten megfogadta, hogy tiszteletben fogják tartani a nők jogait az iszlám törvénykezés (saría) keretén belül.

„Biztosítani fogjuk a nők iszlám által szavatolt jogait, elősegítjük oktatásukat és megteremtjük munkájuk feltételeit. Ezen dolgozunk” – hangsúlyozta Mudzsahid.

Ausztria konzervatív kormánya szigorú bevándorlási politikát folytat az afgán menedékkérőkkel szemben. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter eleinte azt szorgalmazta, hogy folytatni kell az elutasított menedékkérők visszaküldését Afganisztánba, amíg lehetséges. Időközben elismerte, hogy ez már nem lehetséges, de „kitoloncolási központokat” szeretne az Afganisztánnal szomszédos államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!