biztonság

2019.11.05. 11:24

A társasházak tűzmegelőzésére koncentrál a katasztrófavédelem

A kirendeltségeken keddtől csütörtökig 10 és 16 óra között kérdezhetnek az üzemeltetők és a lakók is a társasházak napja keretében.

Budapest, 2015. december 14. Tűzoltók oltják a XIII. kerületben, a Váci úton, egy társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett tüzet 2015. december 14-én. A lakástűznek több sérültje van. MTI Fotó: Lakatos Péter

Forrás: felirat

Fotó: Lakatos Péter

Tűzmegelőzéssel, tűzbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket tehetnek fel a társasházak lakói és üzemeltetői a katasztrófavédelmi kirendeltségeken keddtől csütörtökig 10 és 16 óra között a társasházak napja keretében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Mukics Dániel azt mondta: az esemény célja, hogy biztonságosabbá tegyék a lakóházakat, megelőzzék a tűzeseteket, valamint a társasházak tűzvédelmi ellenőrzésekor kiszabott bírságokat.

A társasházakban gyakran előfordul, hogy a lakók a folyosókra pakolnak, ezzel leszűkítik a menekülési útvonalakat, a szemétledobóban pedig gyúlékony anyagokat tárolnak, amelyek miatt a tűz könnyebben átterjed az egyik szintről a másikra – hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy Magyarországon évente hétezer lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A társasházakban az elektromos tűz és a nyílt láng használatából eredő tűz a leggyakoribb – tette hozzá.

Borítókép: Tűzoltók oltják a XIII. kerületben, a Váci úton, egy társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett tüzet 2015. december 14-én. A lakástűznek több sérültje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!