megbeszélés

2020.07.20. 14:47

A jogtudomány területén fejlesztik együttműködésüket a V4-ek

Egyeztettek egy jövőbeli V4 Összehasonlító Jogi Intézet és egy Professzori Hálózat létrehozásáról is – közölte a magyar igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

„A megbeszélésen egyeztettünk egy jövőbeli V4 Összehasonlító Jogi Intézet létrehozásáról, melynek célja, hogy szakmai támogatást nyújtson a V4 országok parlamentjeinek és kormányainak nemzetközi jogi kérdésekben” – írta Varga Judit a Facebookon.

„Emellett javaslatot tettem egy V4 Professzori Hálózat létrehozására, amely hozzájárulhat egy olyan közép-európai szakmai közösség és tudásbázis megteremtéséhez, amely képes megjeleníteni a régió sajátos nézőpontját az európai jog- és államfejlődés, illetve az európai integráció meghatározó kérdéseiben” – folytatta az igazságügyi miniszter, majd hozzátette:

„Az egyeztetést követően a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet és a Varsói Jogi Intézet együttműködési megállapodást írt alá.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!