megszökött a gyanúsított

2017.09.29. 18:31

Agyonlőtte bajtársait egy orosz katona

Agyonlőtte három bajtársát egy orosz katona az oroszországi Amuri megyében fekvő Belogorszk városának egyik laktanyájában – jelentette a távol-keleti város vezetése pénteken.

Az incidens Transzportnij városrész egyik laktanyájának lőterén történt. A lövöldözésben az elkövető két közlegénnyel és egy tiszttel végzett, egy harmadik katonát pedig megsebesített. Őt kórházban kezelik – közölték a helyi hatóságok.

A városvezetés értesülései szerint a lövöldöző katona egy gépkarabéllyal és több hozzávaló tárral megszökött. A rendvédelmi hatóságok felhívták a lakosságot, hogy jelentsék, amennyiben meglátnák a katonai egyenruhás, fegyveres gyanúsítottat.

Az Amuri terület kormányzója időközben elrendelte az iskolák, kazánházak, a városi kórház, valamint a középületek fokozott védelmét Belogorszkban. A város vezetése közölte, hogy amennyiben nem fogják el a szökésben lévő katonát rövid időn belül, úgy kénytelenek lesznek lemondani a helyi rendezvényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!