Ország-világ

2021.02.24. 14:01

Álhírrel terelnék el a figyelmet a Jobbik-elnök autóbalesetéről

Jakab Péter jobbikos pártelnök utasította frakciótársát, Stummer Jánost arra, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből.

Jakab Péter jobbikos pártelnök utasította frakciótársát, Stummer Jánost arra, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint Jakab ezzel kívánta elterelni a figyelmet hétfői autóbalesetéről, az azzal kapcsolatos hivatalos vizsgálatokról, valamint saját sofőrjének botrányos ügyeiről.

Jakab Péter pártelnök és a balesetben összetört autó
Fotó: Pesti TV

Mint ismert, a hétfői balesetkor a pártelnök autóját sofőrje, Hajnády Kristóf vezette. Hajnády már 2014-ben a Jobbik képviselőjelöltje volt. Később Facebook-oldalán egy olyan fotót tett közzé, amelyen Auschwitzban a győzelem jelét mutatta. A baleset híre, valamint a botrányos fénykép viharos gyorsasággal terjedt a világhálón.

Hajnády Kristóf a botrányos fényképen
Fotó: magyarnemzet.hu

Ekkor lépett akcióba a jobbikos kommunikációs gépezet.

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként, államtitkokat képező információkat jelentősen eltorzítva tett közzé a közösségi médiában.

A Puskás Arénába tervezett alagúttal összefüggésben közölte: azt Orbán Viktor titokban saját magának akarja megépíteni, kétmilliárd forintért.

A valóság ezzel szemben az, hogy a tervezett beruházás azért szükséges, hogy azon keresztül védett személyek, kiemelt vendégek és előadók közlekedhetnek majd a jövőben.

Az alagút megépítését pedig azért kellett titkosítani, hogy a munkálatok során ne kelljen nemzetbiztonsági kockázatokkal számolni.

A tervezett beruházásról szóló előterjesztést a nemzetbiztonsági bizottság tagjai már napokkal ezelőtt megkapták, ám Stummer csak pártelnöke balesete után tette közzé a törvénysértő videót.

Jakab Péter természetesen szinte azonnal az államtitkokat kiteregető politikus védelmére kelt. Szerinte párttársa az egyetlen helyes utat lépte meg, amikor közzétette a szóban forgó videót.

Pintér Sándor belügyminiszter, miután tájékozódott az ügyben, csütörtökre találkozóra hívta Stummer Jánost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!