biztos támogatás

2021.09.28. 14:21

Alkotmányos védelmet ad a kormány a családtámogatásoknak

Alkotmányos védelmet ad a kormány a családtámogatásoknak, hogy azokat egyetlen kormány se vehesse el az emberektől – írta a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára kedden a Facebookon.

Zsigó Róbert a bejegyzés alatt megosztott videóban " target="_blank" rel="noopener noreferrer">úgy fogalmazott, az emberek szerint is védelmet kell adni a családtámogatásoknak.

„Az egyik legfőbb kérdés, hogy értéknek tartjuk-e a gyermeket, és tovább akarjuk-e erősíteni a gyermekes családokat”

- hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, a kormány válasza erre egyértelműen igen, hiszen számára a gyermek az első.

Emlékeztetett, a nemzeti konzultációban a válaszadók 98 százaléka úgy nyilatkozott, hogy fontos megvédeni a családtámogatásokat, hogy azt egyetlen kormány se vehesse el az emberektől.

„A kormány érvényesíteni fogja az emberek akaratát, hiszen 2010 óta Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét működtetjük”

- emelte ki Zsigó Róbert.

Úgy folytatta: 2011-ben bevezették a családi adórendszert, azóta pedig folyamatosan bővítik a családi adókedvezményt.

Visszaadták a hároméves gyest és bevezették a gyed extrát, a diplomás, valamint a nagyszülői gyedet. Ezeken túl pedig adómentességet biztosítanak a négygyermekes édesanyáknak – sorolta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!