Természeti katasztrófa

2017.08.07. 08:22

Árvizek és sárlavinák pusztítanak Vietnámban, legkevesebb huszonhat halott

Legalább 26 ember életét vesztette, 15 pedig eltűnt az elmúlt napokban Vietnam északi részén az áradásokban – közölte a helyi katasztrófavédelem hétfőn.

A délkelet-ázsiai ország érintett térségében csütörtökön óta zuhog az eső, és a következő napokban is jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A 95 millió lakosú Vietnamban jelenleg monszunidőszak van. A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet.

A medrükből kilépett folyók és a sárlavinák utcákat, hidakat és házakat rongáltak meg, illetve kiterjedt rizsföldeket árasztottak el. A katasztrófavédelem jelentésében 40 millió eurónak (mintegy 12,5 milliárd forintnak) megfelelő összegű károkról adott hírt.

Az áradások négy tartomány életét bénították meg, kárt téve az öntőrendszerekben és az ültetvényekben. Körülbelül 200 ház dőlt össze, további 400-ban pedig különböző mértékű károk keletkeztek. A katasztrófavédelem közölte, hogy megkezdték a helyreállítási és újjáépítési munkákat. A mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium adatai szerint az év első hét hónapjában természeti katasztrófákban – viharokban és áradásokban – 75 ember vesztette életét, és további 77-en sérültek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!